вход, регистрирай се

Цитати на eliwolf

Общо 35 цитата от 17 заглавия.

Страници:  1 2 > 

От телекрана продължаваше да се лее баснословната статистика. В сравнение с миналата година имаше повече храна, повече дрехи, повече къщи, повече мебели, повече тенджери, повече гориво, повече кораби, повече вертолети, повече книги, повече бебета — повече от всичко, освен болести, престъпления и безумие.
из 1984 от Джордж Оруел
от eliwolf, 21.01.13 в 13:49, Рейтинг: 0
На дъното на всеки сън, ако се вгледаш дълбоко, лежи смъртта на сънувача. Затова, щом се събудим, забравяме онова, най-дълбокото, което сме видели насън. Защото миналото и бъдещето на човека живеят само в тайните. Във всичко друго са мъртви.
из Стъкленият охлюв от Милорад Павич
от eliwolf, 21.01.13 в 13:40, Рейтинг: 0
И когато той отново легна до нея, беше хубаво с него веднъж, после втори и трети път.
"Той наистина има три имена" - помисли си тя, преди да заспи. И не съжаляваше, че ще умре три дни по-рано, защото на жената е съдено да живее толкова по-кратко, колкото по-често изпитва радост...
из Вратите на съня от Милорад Павич
от eliwolf, 21.01.13 в 13:38, Рейтинг: 0
"Една прозявка, половин сън!" – помисли си той.
Щом се прозееш, завесата, която разделя сън от яве, лекичко се отмества. И през този процеп можеш, ако си насочил вниманието си в нужната посока, да съзреш нещо от успоредната действителност, в която плуват сънищата ни и денем, докато сме будни.
из Вратите на съня от Милорад Павич
от eliwolf, 21.01.13 в 13:32, Рейтинг: 1
Впрочем сегашните и усмивки бяха породени от спомена за изминалите вечери, които продължаваха в съзнанието и под формата на лека сладостна умора, загнездила се между бедрата и.
из Вратите на съня от Милорад Павич
от eliwolf, 21.01.13 в 13:29, Рейтинг: 0
Всъщност бях поразен от неочакваната, но твърда решителност на непознатия да ме ликвидира. Усещането за това беше още живо в мен, макар че идваше от сънищата, и в тази нощ имах чувството, че приличам на сито, от което цялото съществуване изтича безвъзвратно, а се задържа само несмилаемата част от живота: страхът, болката, кошмарите и смъртта.
из Вратите на съня от Милорад Павич
от eliwolf, 21.01.13 в 13:26, Рейтинг: 0
Жал ми е за тях и виждам мъката им. Всъщност виждам мъката им по-добре от всичко останало, защото тя е едно втвърдяване, едно силно сгъстяване между гърлото и стомаха. Някои носят по цели камъни в себе си. Не при мен, разбира се, а горе, на повърхността. Още преди да са слезли в моето царство, те вече ме носят в гърдите си. Много пъти тук долу дори им олеква, но няма как да им кажа това.
Аз съм Хадес и наистина съществувам. Навсякъде.
из Сабазий от Кристин Димитрова
от eliwolf, 26.04.12 в 14:05, Рейтинг: 0
Ние с баща му го объркахме. Научихме го да цени това, което ние не разбирахме, и да защитава това, за което никога не сме си мръдвали пръста. И докато сами лъгахме себе си, той ни повярва.
из Сабазий от Кристин Димитрова
от eliwolf, 26.04.12 в 14:00, Рейтинг: 0
(Just do it. Nike)

DO IT YOURSELF, MOTHERFUCKER.
REEBOK
из GENERATION "П" от Виктор Пелевин
от eliwolf, 11.04.12 в 15:36, Рейтинг: 1
— Прощавайте — попита той, — какво е това там? Летяща чиния? И каква е тази заврънкулка на нея?
— Това е фризби за висше усъвършенстване — каза девойката. — А това, което наричате заврънкулка, е синя буква „ом“.
— Защо? — попита Татарски. В съзнанието му се прокрадна мрачният спомен, свързан с мухоморките и с Гиреев. — По какво се различава от обикновените фризбита.
Девойката леко сви устни.
— Когато хвърляте фризбито със синята буква „ом“, вие не просто хвърляте една пластмасова играчка, а си създавате заслуги. Десет минути хвърляне на фризби със синя „ом“ по създадените заслуги са еквивалентни на три часа медитация шаматха или на един час медитация випашяна.
— Ааа — неуверено проточи Татарски. — А заслугите за пред кого са?
— Как така за пред кого!… — каза девойката и вдигна вежди. — Вие ще купувате ли, или просто ви се говори?
из GENERATION "П" от Виктор Пелевин
от eliwolf, 11.04.12 в 15:33, Рейтинг: 0
Сега клиентът иска да покаже на босовете, които внимателно наблюдават какво става на екрана и в живота, че може ей така да хване един милион долара и да ги хвърли на боклука. И затова колкото по-лоша е рекламата, толкова по-добре за него.
из GENERATION "П" от Виктор Пелевин
от eliwolf, 11.04.12 в 15:26, Рейтинг: 1
Известно ви е, че времето е слаба настойка на смъртта, която ни се дава бавно като невинна отрова. В началото тя ни оживява и дори ни кара да мислим, че сме едва ли не безсмъртни - ала когато капка по капка, ден след се засилва, тя се превръща в киселина, която мъти кръвта ни и я разяжда.
из Нощ в Лисабон от Ерих Мария Ремарк
от eliwolf, 26.07.11 в 12:52, Рейтинг: 1
Денем Лисабон излъчва нещо наивно театрално, което омагьосва и пленява, ала нощем той е град-приказка, който с всичките си светлини слиза на талази към морето, като празнично накичена жена, която се навежда към тъмнокожия си любим.
из Нощ в Лисабон от Ерих Мария Ремарк
от eliwolf, 26.07.11 в 12:48, Рейтинг: 0
Към това се прибавя, че паметта ни фалшифицира, за да ни накара да живеем. Тя се опитва да смекчи непоносимото посредством патината на забравата.
из Нощ в Лисабон от Ерих Мария Ремарк
от eliwolf, 26.07.11 в 12:45, Рейтинг: 0
Пазех се да попитам какво е било другото. В любовта винаги питаме прекалено и когато се заемем истински да узнаем отговорите, тя скоро свършва.
из Нощ в Лисабон от Ерих Мария Ремарк
от eliwolf, 26.07.11 в 12:42, Рейтинг: 1
Единствената грижа на истинския артист е да се стреми към някакво съвършенство, и то според собствените си критерии, не според чужди.
из Семейство Глас от Джеръм Селинджър
от eliwolf, 11.03.11 в 16:31, Рейтинг: 2
Веднъж Уолт каза на Уейкър, че всеки член на нашето семейство трябва да е натрупал дяволски много лоши карми в предишните си прераждания. Имаше си теория, Уолт де, че релизгиозният живот и цялото страдание, дето върви с него, е просто наказание, което бог налага на хората, които имат дързостта да го обвиняват, че е създал един грозен свят.
из Семейство Глас от Джеръм Селинджър
от eliwolf, 11.03.11 в 16:29, Рейтинг: 1
- Каква е ползата да знаете толкова много и да ви сече акълът, щом не ставате по-щастливи от това.
из Семейство Глас от Джеръм Селинджър
от eliwolf, 11.03.11 в 16:23, Рейтинг: 1
Все пак, както Сиймор бе започнал да вярва (а аз се съгласявах с него, доколкото можех да видя смисъла), много, много по-важно беше, че образованието ще "ухае сладко под всяко друго име", ако въобще не започва със стремеж към знание, а със стремеж към незнание, както е според зен-будизма.
из Семейство Глас от Джеръм Селинджър
от eliwolf, 11.03.11 в 16:21, Рейтинг: 1
Доспи ли се някому истински, Есме, винаги има надежда той отново да стане човек с непо... непокътнати способности.
из Девет разказа от Джеръм Селинджър
от eliwolf, 11.03.11 в 16:17, Рейтинг: 0
Страници:  1 2 >