вход, регистрирай се

Цитати на se7en

Общо 90 цитата от 17 заглавия.

Страници:  < 1 2 3 4 5 > 

Ако можех да се облека в дрехи като твоите, да се събуя и да поцапам поне веднъж из калта, само веднъж, без да има кой да ме мъмри или да ми забранява, мисля, че бих се отказал от короната си.
из Принцът и просякът от Марк Твен
от se7en, 22.05.20 в 14:37, Рейтинг: 0
Да, животът на Том беше изобщо разнообразен и приятен. Четенето и мечтите за кралски живот оказаха постепенно такова силно въздействие върху него, че той започна несъзнателно да се държи като принц. Говорът и обноските му станаха странно церемониални и изискани за най-голямо възхищение и забава на близките му. Но влиянието му между младежите започна да расте с всеки изминал ден и с време те започнаха да го гледат с почуда и страхопочитание като по-висше същество. Той създаваше впечатление, че знае толкова много! Можеше да върши и да говори такива чудни неща! А на всичко отгоре беше толкова хитър и умен! Момчетата разказваха приказките и постъпките на Том на родителите си, които започнаха на свой ред да разговарят за Том Канти и да го смятат за крайно надарено и необикновено дете. Възрастните търсеха от Том съвет за затрудненията си и често се смайваха от остроумието и мъдростта на решенията му. Той стана герой за всички, които го познаваха, освен за собственото си семейство — само то не виждаше нищо особено в него.
из Принцът и просякът от Марк Твен
от se7en, 22.05.20 в 14:23, Рейтинг: 0
Той четеше често старите книги на свещеника и го караше да му ги разяснява и допълва. Бляновете и четенето постепенно го промениха. Хората в мечтите му бяха толкова изящни, че той започна да страда от мръсотията и дрипавото си облекло, поиска му се да е чист и по-добре облечен. Той продължаваше да играе с удоволствие в тинята, но вместо да гази из Темза само за игра, започна да го върши и за да се измие и изчисти.
из Принцът и просякът от Марк Твен
от se7en, 22.05.20 в 14:21, Рейтинг: 0
Предполагам, че никога никой глупак не е продал душата си на дявола: глупакът е прекалено глупав, а дяволът е прекалено голям дявол — не зная кое от двете.
из Сърцето на мрака от Джоузеф Конрад
от se7en, 21.05.20 в 21:57, Рейтинг: 0
Жените трябва да си останат в собствения си красив свят, за да не стане нашият по-ужасен.
из Сърцето на мрака от Джоузеф Конрад
от se7en, 21.05.20 в 21:52, Рейтинг: 0
Човек се нуждае от цялата си вродена сила, за да се бори с глада. По-лесно е да превъзмогнеш загубата на близък, на чест или гибелта на собствената си душа, отколкото да победиш продължителния глад. Тъжно, но факт.
из Сърцето на мрака от Джоузеф Конрад
от se7en, 20.05.20 в 12:55, Рейтинг: 0
Човешкият ум е способен на всичко — защото в него се съдържа всичко: и минало, и бъдеще.
из Сърцето на мрака от Джоузеф Конрад
от se7en, 20.05.20 в 12:47, Рейтинг: 0
За щастие дълбоката истина остава скрита.
из Сърцето на мрака от Джоузеф Конрад
от se7en, 20.05.20 в 12:35, Рейтинг: 0
Не е възможно да се предаде чувството от който и да е период от живота на човека, това, което съставлява неговата истина и неговия смисъл — неговата потайна и дълбока природа. Не е възможно. Ние живеем, както и сънуваме — сами…
из Сърцето на мрака от Джоузеф Конрад
от se7en, 20.05.20 в 12:20, Рейтинг: 0
Те непрекъснато клюкарстваха и злословеха един срещу друг по много глупашки начин. Над лагера се носеше заговорнически шепот, но, разбира се, от това не излизаше нищо. И заговорът бе недействителен, както всичко останало, като великодушната измама на цялото начинание, като разговорите им, управлението им, като преструвките им, че работят. Действително беше само желанието им да бъдат назначени в лагер, където има слонова кост, и да печелят проценти. Те интригантстваха, клеветяха се и се мразеха поради процентите, но никой не би вдигнал и малкия си пръст за нищо, съвсем не. Небеса! Има нещо гнило в света, който позволява на един човек да открадне кон, докато друг не бива да поглежда дори оглавника. Направо открадва кон. Много добре. А друг погледне по особен начин оглавника и докарва до изстъпление и най-снизходителния светец.
из Сърцето на мрака от Джоузеф Конрад
от se7en, 20.05.20 в 12:12, Рейтинг: 0
Подчиняваха му се, но той не събуждаше нито любов, нито страх, нито дори уважение. Само безпокойство. Точно така! Безпокойство. Не определено недоверие — чисто и просто безпокойство, нищо повече. Нямате представа колко ефектна може да бъде такава способност. Той не притежаваше гения на организатора, на инициативния човек, дори не разбираше нищо от ред. Това личеше от окаяното състояние на лагера. Не бе образован, нито пък умен. Длъжността си бе получил… как? Може би защото никога не се бе разболявал. Бе служил три пъти по три години тук… Защото цъфтящото здраве при общата разруха на организма на другите е само по себе си сила.
из Сърцето на мрака от Джоузеф Конрад
от se7en, 20.05.20 в 12:02, Рейтинг: 0
Странно как жените не разбират истината. Те живеят в своя собствен свят и нищо друго не прилича на него. Този свят е прекалено красив и ако те трябва да го изградят, той ще рухне преди първия залез. Някой объркан факт, с който ние, мъжете, живеем доволно от сътворението на света, ще изскочи и ще събори цялата постройка.
из Сърцето на мрака от Джоузеф Конрад
от se7en, 20.05.20 в 11:41, Рейтинг: 0
Избягвайте раздразнението повече от слънцето.
из Сърцето на мрака от Джоузеф Конрад
от se7en, 20.05.20 в 11:40, Рейтинг: 0
Те са били завоеватели, а за това е нужна груба сила, с която не можеш да се хвалиш, когато я имаш, защото силата е само една случайност — резултат от слабостта на другите.
из Сърцето на мрака от Джоузеф Конрад
от se7en, 20.05.20 в 3:25, Рейтинг: 0
Слънцето потъна неусетно в ослепително бяла светлина, след това стана мътночервено и изгуби лъчите и топлината си, сякаш изгасна изведнъж, поразено смъртоносно при допира с мрака, който тежеше над нас.
из Сърцето на мрака от Джоузеф Конрад
от se7en, 20.05.20 в 3:19, Рейтинг: 0
Моята мила публика трябва да вижда едно хубаво женско лице. Романтичното си губи значението, приключението става монотонно, ако от време на време не покажа на моята публика някое хубаво женско лице. Представи си! Полагаме страшен труд за снимане на филма. И след това публиката казва: „Този филм щеше да бъде още по-хубав, ако имаше едно момиче“. А притежателите на кинематографа щяха да кажат: „Ако във филма имаше и любовен сюжет, щеше да има двойно по-голям успех“.
из Кинг Конг от Едгар Уолъс
от se7en, 28.01.18 в 23:33, Рейтинг: 0
Докато умира, човек бива обичан, мразен, оплакван, изгубван; но веднъж умрял, той става централното украшение на едно сложно и пълно с формалности обществено тържество.
из Тортила Флет от Джон Стайнбек
от se7en, 28.01.18 в 20:10, Рейтинг: 0
О, трябва да я чуете как се смее! Така се смее, че ти идва да я заколиш и да я помилваш в същото време. Идва ти да я разпориш цялата и да потърсиш вътре това нещо, скритото, дето е в нея.
из Тортила Флет от Джон Стайнбек
от se7en, 28.01.18 в 20:10, Рейтинг: 0
Нощта беше студена и безразлична, нейният топъл живот се беше скрил и сега тя беше пълна с предупреждения към човека, че той е сам на този свят, сам между себеподобните си, и че няма откъде да получи утеха.
из Тортила Флет от Джон Стайнбек
от se7en, 28.01.18 в 17:06, Рейтинг: 0
Понякога човек с удивление вижда, че коремът на всяко черно и грозно създание е бял като сняг. А от друга страна е тъжно да се разбере, че язви покриват скритите части на ангелите. Чест и слава на Пайлън, защото той знаеше как да открива и показва на света доброто, което се крие във всяко лошо нещо. Но той не беше сляп, както толкова много слепци, за лошото в добрите неща. Трябва със скръб да се признае, че не притежаваше нито глупост, нито едностранчивост, нито жажда за възнаграждение, за да стане светец. За него беше достатъчно да върши добрини и да бъде възнаграден от топлината на братството между хората.
из Тортила Флет от Джон Стайнбек
от se7en, 28.01.18 в 12:58, Рейтинг: 0
Страници:  < 1 2 3 4 5 >