вход, регистрирай се

Сблъсък


от Стивън Кинг

Въведени са общо 120 книги от този автор.
Потребители прочели тази книга (7): Гълъбица, Вивиан, Лолитка, runic, Хотелски, irvia, GoddessDiana

Това заглавие е на български.
Заглавието и на други езици:Цитати от книгата: (13)

   покажи всички
"Суеверието, подобно на истинската любов, се нуждае от време, за да се разпространи и да бъде отхвърлено."
"Просто не можеш да поправиш вече стореното. Такава способност може би имаха само боговете, но не обикновените смъртни, което навярно бе за добро. В противен случай до последния си дъх хората биха се опитвали да поправят грешките от младостта си."
"Преди да махнеш прашинката от окото на ближния, погрижи се за гредата в своето."
"Отдясно, точно при високия до коляно парапет, забеляза буболечка, която се давеше в локва бензин. „Аз съм като нея“ — със съжаление си каза той и се запита що за свят е този, в който Господ не само те оставя да се забъркаш в голяма, лепкава каша — като буболечка в локва бензин, ами те и наказва да останеш жив, за да се бориш в нея с часове, може би дори с дни… а в неговия случай с години."
"Обичта не може да просъществува в завладените от страх сърца, както растението в тъмно помещение. Единствено гъбите (и то отровните) ставаха големи при липса на светлина, дори Том Кълън знаеше това."
"Никой не може да каже какво точно те превръща в друг човек. Никой не може с думи да опише онзи тъжен и самотен период от живота ти, прекаран в ада. Няма рецепти как да се промениш. Просто оцеляваш. Или умираш."
"Малките деца са единствените истински добри човешки същества."
"Когато ухапеш ръката, която те храни, съвсем логично е протегнатата длан да се свие в юмрук."
"Когато живееш някъде и искаш да го напуснеш с нещата, които би побрал в един сак, всъщност това място никога не е било твое от самото начало."
"Ако си запознат с теологията, ще знаеш, че Бог избира да говори чрез умиращите или безумците. Дори ми се струва, че съществува и психологическо обяснение на всичко това. Умиращите или лудите са същества с драстично променена психика. Здравият човек „филтрира“ съобщението свише, за да го изтълкува по своему. С други думи, от нормалния човек не става пророк."
Животът е въртележка, на която никой не може да се задържи задълго. В края на краищата тя винаги се връща на същото място, като затваря кръга.
Хората може и да са сътворени по Божия образ и подобие, но човешкото общество е създадено по образ и подобие на Неговата противоположност и винаги ще се опитва да се завърне в рая.
Никой не може с думи да опише онези тъжни и самотни периоди от живота ти, прекарани в ада. Няма рецепти как да се промениш. Просто оцеляваш.
Или умираш.
» Добави цитат